MOS & GH

MOS & GHOnze werkgroep bestaat uit 2 luiken: MOS en GH.

MOS staat voor Milieuzorg OSchool en GH staat voor GezondHeid.

Met MOS leren we de leerlingen en de leerkrachten bewust omgaan met het milieu. We proberen om van onze school een milieuvriendelijke(ere) school te maken.

Hiervoor gelden er volgende regels en afspraken in onze school:

• Geen blikjes, maar wel een fles of een drinkbus.

• Een boterhammendoos in plaats van zilverpapier.

• “Afval daar, afval hier, wij sorteren met onze afvalbrigadekar met veel plezier!”

Door deze acties en jaarthema’s (water, afval, energie, mobiliteit) hebben we ons 3e MOS-logo behaald wat betekent dat er in de dagelijkse werking van onze school voldoende aandacht is voor het milieu.

Met GH leren wij onze leerlingen en leerkrachten goede gewoontes aan in verband met gezondheid in het algemeen (hygiëne, voldoende slapen,…), gezond eten/drinken en veel te bewegen. Dit laatste neemt ook WG Sport ter harte. Volgende regels en afspraken gelden er in onze school:

• Elke maandag = fruitdag!

• Geen frisdrank en fruitsap meer, maar wel altijd water.

• Veel bewegen.

• Gezond koken in de kookles.

Elk jaar organiseren we ook themadagen of –weken: dikke truiendag, energiedag (bv. Uitstap naar technopolis, energiemannetjes,…), gezond ontbijt, als afsluiter van een gezonde week een picknick waar iedereen aan meewerkt, uitstap naar het bos met een bosspel,….