Miniteam 1

Miniteam 1 bestaat uit 2 klassen ( klassen A en B) met leerlingen met een zeer ernstig mentale beperking.  Deze worden ook wel de verzorgings- of stimulatieklassen genoemd.

We streven ernaar om zoveel mogelijk te differentiëren in de klas en een zo harmonisch mogelijk aanbod te voorzien voor de leerlingen.

We bieden aangepaste activiteiten aan die aansluiten bij de volgende doelen:

• Zelfredzaamheid: aangeven van honger en dorst, van nood aan verzorgingen en rust en ontspanning.

• Zichzelf nuttig bezig houden in zijn/haar vrije tijd: tv kijken, naar muziek luisteren,.

• Creatieve vorming: schilderen, stempelen, boetseren, plakken, scheuren

• Senso-motoriek : hydrotherapie, wandelen, snoezelen, basale stimulatie en Sherborne

• Communicatie: hocus – pocus, verhaaltjes voorlezen, poppenkast

• Zolang mogelijk mobiel en fit blijven: individuele of groepstherapie

• Hygiëne, werken aan het zelfstandig douchen, tanden poetsen, handen wassen,…

• Communicatie: praten met ondersteuning van de SMOG gebaren.

• Winkelen: onder begeleiding terugvinden van ingrediënten voor het bereiden van de kookactiviteit.